Tort Padurea neagra

de sandytza in Torturi, 19 Noi 2010 | 15216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat 
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 80 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un pic de sare
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 ml visinata
  • Umplutura
  • 50 ml visinata+ 50 ml apa + 100 gr zahar
  • aproximativ 35-40 visine
  • 1l frisca lichida (daca nu este indulcita calculati ca aveti nevoie si de zahar)
  • 30 gr cacao
  • Pentru decorare 
  • aschiute de ciocolata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea neagra:

Se bat bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat. Se adauga peste oua si se amesteca bine . Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.  Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.

Se prepara cremele. 850 gr frisca se bate bine pana devine teapana.  150 gr frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 gr frisca batuta . Se taie blatul in in trei pe orizontala .

Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat. Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.

Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat.  Se imbraca tot tortul in frisca, pastrand un pic pentru decorat.  Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra. Eu nu am avut visine si am folosit cirese in krisk .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort a la Mihaela